Terpsícore, Terpsícore ’09

Terpsícore, Terpsícore ’09

Espectacle itinerant per ballar l’alegria de viure, on es relaciona la dansa amb els quatre elements.

Amb la participació de 60 persones entre músics, ballarins, actors, manipuladors i tècnics.

Guiats per Terpsícore, la musa grega de la dansa, aquesta cavalcada va incorporant en el seu recorregut, diferents escenaris mòbils on es desenvolupen estils diferents de dansa: els dansaires de la terra, el tablao de foc amb dansa rítmica i trepidant, el con d’aigua amb dansa sensual, el núvol de llum amb dansa contemporània, el cabaret lunar amb la dansa llatina de cúmbies i danzones, la bola de neu que és una caixeta de dansa clàssica, el festeig bàquic que corre pel turó de les ruïnes d’Itálica amb les danses de sàtirs i nimfes.

Tot aquest riu submergeix els espectadors i els convida a ballar valsos, jotes, boleros, mazurkas, rock’n’roll, txa-txa-txa, melodies i danses que celebren el pas del temps i les estacions. Una forma de celebrar el calendari de la vida amb motiu de la inauguració del festival de dansa d’Itálica.

Aquest espectacle es va representar a la Noche Blanca de Bilbao del 19 de juny de 2010 amb un disseny adaptat al Museu Guggenhiem i amb el títol Laberint Terpsícore. Els escenaris estaven immòbils i eren els espectadors els que anaven d’un escenari a un altre passant pels diversos estils de dansa.

Imatges

Vídeo

Estrena
9 de juliol de 2009. Festival Internacional de Danza de Itálica. Santiponce. Sevilla.

Comments are closed.