La companyia

Comediants és un col·lectiu format per actors, músics i artistes de tot tipus dedicat per complet al món de la creació.

Tot i que bàsicament se’l coneix com a grup teatral, el cert és que compta en el seu haver amb una variada producció en els camps més dispars. Dissenys, discos, llibres, projectes festius, pel·lícules, vestuari, materials pedagògics o sèries de televisió són algunes de les diferents activitats que l’equip ha anat desenvolupant.

Qualsevol lloc pot servir com a escenari (un carrer, una plaça, tot un barri, un riu, un prat, l’ Aqüeducte de Segòvia, l’Estadi Olímpic, l’estació de metro de Times Square o el llac de Banyoles), qualsevol element pot ser dramatitzat (un vas de llet, un llit, un capgròs…) i qualsevol tipus de llenguatge (mim, clown, comedia dell’arte, titelles…) és perfectament vàlid, per tal d’arribar a l’espectador, sense establir distinció d’edat.

Des dels seus orígens a l’any 1971, Comediants ha estat unit al que podem definir com esperit festiu de l’existència humana. Totes les nostres creacions s’inspiren en símbols, mites, rituals i cerimònies paganes, populars, religioses o iniciàtiques que celebren el pas cíclic dels humans damunt la Terra.

Per tant les nostres representacions i espectacles van més enllà del fet purament teatral o musical i busquen reactivar les profundes arrels festives que ens cohesionen com a espècie i ens connecten amb la natura de la qual formen part. Així hem anat creant un mètode de treball en el que no existeixen possibles limitacions.

El nostre objectiu?

Plantejar un “teatre dels sentits”. Un teatre de colors, olors, emocions i textures però també de provocació.

  • La provocació que suposa la senzillesa del mite o el conte enfront de la complicada vida moderna.
  • La provocació que suposa l’optimisme enfront de certes realitats actuals.
  • La provocació que suposa el redescobriment d’allò quotidià enfront de l’imparable girar dels temps.
  • I finalment, la provocació del compromís amb el present, obrir-li els ulls a la gent per que torni a veure el món com una meravellosa gran casa de cultura i plaer.

Comments are closed.