Neruda Adelante. 100 anys en viatge ’04

Neruda Adelante. 100 anys en viatge ’04

Espectacle multitudinari i gratuït adreçat a milers de xilens que recorre tres quilòmetres del centre de Santiago

L’espectacle presenta una recreació de la vida i l’obre del poeta i Premi Nobel de Literatura Pablo Neruda en un homenatge en honor del centenari del seu naixement.

Dinou imatges itinerants que mostren moments de la vida del poeta en tres grans aspectes formals: la seva obra, com un riu de poesia que envaeix els carres i els espectadors; la seva vida íntima, a través de set llits representatius dels seus viatges, les seves cases i els seus amors; i el seu llegat, com un cant a la llibertat, l’alegria i la pau.

Aquesta cavalcada es va representar el dia 21 de març a l’aeròdrom de Bitacura amb el nom de Calle Neruda. En aquesta posada en escena els espectadors estaven asseguts en unes grades instal·lades a la pista d’aterratge amb capacitat per a cinc mil persones situades a banda i banda d’un espai escènic que recreava un carrer de 12 metres d’amplada per 100 metres de llargada. Per una banda del carrer entraven els quadres escènics i les al·legories que anaven actuant mentre desfilaven davant de les grades fins a desaparèixer per l’extrem contrari del carrer.

Iniciativa organitzada per la corporació ARTEDUCA, finançada pel BBVA, i amb el patrocini de la comissió Assessora Presidencial Centenari Pablo Neruda. Construït i assajat al MIM (Museo Interactivo Mirador)

Imatges

Estrena
18 de març de 2004. Santiago de Xile. Palau Presidencial de la Moneda i carrers del centre ciutat.
Guió i direcció
Jaume Bernadet
Ajudants direcció
Jordi Cardoner, Robert Gobern, Jin Hua Kuan
Producció Comediants
Susana Jové
Escenografia
Cristian Carter
Cast Xile
140 actors, alguns famosos i d’altres novells. 75 músics de tres bandes.

Comments are closed.