La Bataille de l’eau contre la sécheresse ’07

La Bataille de l’eau contre la sécheresse ’07

Aquesta invasió teatral ha estat realitzada a partir del treball entre Comediants, el teatre Espace Michel Simon (EMS) i l’ajuntament de Noisy-le-Grand

Producció original creada especialment per a la ciutat de Noisy-le-Grand. Amb l’actuació de 200 persones: 75 músics de les escoles de música locals, 80 actors, xanquers, alpinistes i veïns locals, 32 actors i tècnics de Comediants i 15 tècnics i personal de l’EMS.

La vil·la de Noisy-le-Grand ha inventat una nova festa biennal, Les festiv’eau, que té com a eix vertebrador la festa de l’aigua. Per a la primera edició de l’any 2005 Comediants va realitzar un espectacle de gran format on els protagonistes eren el foc i l’aigua. Per a la segona edició del Festiv’eau els protagonistes són l’aigua i la terra.

L’espai escènic són els 300 metres de l’avinguda Aristide-Briand, els balcons, el cel i les façanes emblemàtiques que hi ha a cada extrem. L’Aigua està centrada a la part de dalt de l’avinguda (Espace Michel-Simon). La Terra-sequera a la part de baix de l’avinguda (la Mairie), simbolitzant el flux natural de l’aigua, de dalt cap a baix.

La dramatúrgia d’aquest espectacle inèdit consisteix en un combat entre dos mons, la sequera i l’aigua, amb tot el que s’esdevé d’aquesta lluita i les possibilitats escèniques de tenir dos espais confrontats i vius, sempre en acció. El públic està situat al mig, i pot mirar cap a un costat o cap a l’altre.

Els balcons i el carrer també es van transformant segons guanyi una banda o l’altra. El llenguatge és visual, musical i poètic. Les narracions i textos són cantats per una soprano lírica que representa la veu de l’aigua. A l’escena final del triomf de l’aigua hi participen tots els habitants i espectadors que omplen l’avinguda.

Imatges

Vídeo

Estrena2 de juny de 2007. Noisy-le-Grand (París). Les Festiv’eau.
IdeaJoan Font, Jaume Bernadet
Guió i direcció
Jaume Bernadet
Regidoria
Cristina Sánchez
Producció
Anna Lingua
Coordinació musical
Ramon Calduch
Coordinadora EMS
Stephanie

Comments are closed.