Orfeu i Eurídice ’02

Orfeu i Eurídice ’02

Orfeu i Eurídice, òpera en tres actes de Christoph Willibald Gluck té una estructura senzilla basada només en tres personatges, ballet i cor, i va ser la primera peça de la reforma operística concebuda per Gluck.

És una òpera intimista que s’endinsa plenament en el món de les emocions i l’explora. El mateix Gluck va manifestar que la seva música expressa els sentiments més intensos i en deixa fluir el drama i la poesia. El ressò de la tragèdia clàssica grega batega al cor de l’obra i n’omple d’emoció cada passatge.

La posada en escena de Joan Font de l’òpera de Gluck reflecteix la vigència i la intemporalitat del mite d’Orfeu als ulls de l’espectador contemporani amb una utilització simbòlica dels colors, que tenyeixen completament l’escena i permeten al públic immergir-se de ple en els sentiments del personatge, compartir el seu procés emocional i veure la realitat amb els seus ulls.

Orfeu i Eurídice és una coproducció del Festival Internacional Castell de Peralada i de la Quinzena Musical de San Sebastián.

Imatges

Estrena

5 agost 2002. Auditori dels Jardins del Castell de Peralada.

Comments are closed.